Tuesday, 6 October 2015


Izgled svemirskog brodića igrice SpaceShooter

Evo, protekao je mjesec dana kako sam zapoćeo Allegro2D školu programiranja čiji je cilj inteaktivno C++ programiranje kako bi se ovaj programski jezik savladao. Krajnji rezultat ove Allegro2D škole je interaktivna i veoma jednostavna 2D igrica odnosno SpaceShooter gdje se ovaj maleni brodić probija kroz gomilu kometa koje hurljaju na vas i raznih svemirskih enemija čiji je cilj uništiti planetu Zemlju a vaš cilj je da ju zaštitite i osujetite loše planove enemija koji vas žele uništiti. Naravno, morate ostati živi kako biste okončali misiju.

U nastavku pogledajte kratki video prilog onoga što sam do sada uspio uraditi.
Ovo je prva sedmica kako je moja Allegro2D škola konaćno prešla iz teorije u praksu kada sam poćeo izradu 2D SpaceShooter-a. U ovom veoma kratkom video prilogu imate priliku da vidite kako se svemirski brodić pomjera gore, dolje i koristi svoje oružje.

U narednom postu ovog bloga, bit će prikazan kratki video prilog sa kometama koje hurljalju na ovaj maleni brodić sa prikazom detekcije kolizije i eksplozije  kometa. Do tada, ugodan ostatak na blogu želim vam AmarTufoInteractive.
.

Reakcije:

0 komentari:

Post a Comment

Weather

My Twitter news

Follow me on Facebook:

Popular Posts