Sunday, 2 October 2016
Večina prosječnih korisnika računara uopšte ne zna šta se nalazi ispod haube, odnosno, šta leži u kučištu samog računala te kako se pojedine komponente nazivaju i čemu one zapravo služe. Ima ih koji monitor smatraju računalom ali je to druga priča. No, ako ste ikada poželjeli sastaviti sopstevni računar a niste imali adekvatnu obuku ili to nikada niste ni pokušali od straha da ne napravite 'eksploziju' uz tutorijal firme Imtec i vi sada možete sastaviti sopstveni računar, brzo i jednostavno. 

Ako ste gamer i ako provodite vaše dragocjeno vrijeme igrajući velike igrače naslove onda vam treba zasigurno poprilično jak računar sa sigurno 8 GB RAM-a, barem 2 GB nVidia grafičke, Intel i3 ili i5 procesorom, te sada već popularnim SSD diskovima koji ubrzavaju računar i daju mu performanse koje obični HDD jednostavno ne može da mu pruži. Osim toga, brzina nevjerovatno raste kada je u pitanju SSD u odnosu na HDD. 

Stoga je nedavno firma Imtec na svom YouTube kanalu objavila izuzetan video tutorijal kako sklopiti svoj game računar lagano i jednostavno. Video tutorijal prikazuje adekvatnu instalaciju kako matične ploče, Intelovog procesora, instalacije RAM memorije do montiranja SSD diska i grafičke kartice u prozirno GIGABYTE kučište. Cio video pogledajte u prilogu ovdje.


Video prilog: Sklapanje računara - firma Imtec

Što reći na kraju do pazite kako spajate pojedine dijelove i komponente vašeg računara a ako pak ne znate, onda se slobodno obratite Imtecovom servis timu koji će vam sigurno pružiti savjete a možda dati i kratku obuku kako da sami sklopite računar. 

Pogledajte u prilogu brzinu SSD diska u odnosu na HDD koje vam donosi YouTube kanal Asus North America:


Do narednog puta i do čitanja.

____________

Poveznice:

1. Imtec home page
http://imtec.ba/

____________


Reakcije:

0 komentari:

Post a Comment

Weather

My Twitter news

Follow me on Facebook:

Popular Posts